Vyjádření neratovického manažera V. Šáry

11.01.2009 17:59

Mělnický deník přináší rozhovor s manažerem Fenixu V. Šárou !

zobrazit foto

7.1.2009, 13:56 | vložil: Roman Barilla

Vítek Šára: Skončil jsem s čistým svědomím!

Zdroj: Mělnický deník - https://melnicky.denik.cz/
Autor: Luboš Kurzweil

Fenix Neratovice odstoupil z rozehraného ročníku celostátní ligy v sálovém fotbale a jeho činnost končí.

Neratovice / Loňskou sezonu končil Fenix se vztyčenou hlavou jako poražený čtvrtfinalista a těšil se na boje v evropském poháru. Ten samý Fenix na konci stejného roku s jediným bodem na kontě po polovině soutěže odstupuje z ligy a končí činnost. Co se stalo?

V posledním měsíci ztratila veškerá sportovní činnost Fenixu řád a smysl. Manažer Vítek Šára (na snímku) nabídl svou funkci k dispozici. Pro náročné organizování chodu klubu se ale nenašel nikdo a po schůzce zástupců občanského sdružení Fenix Neratovice a sponzorů se vedení rozhodlo skončit. „Neměl jsem nervy dál pokračovat a shánět peníze,“ vyjádřil se Vítek Šára, který byl v klubu téměř od jeho založení v roce 1996. Co předcházelo tak vážnému rozhodnutí?

Na letošní soupisce měl Fenix dvaadvacet hráčů, což historie klubu nepamatuje. Paradoxně ale před každým mistrovským zápasem trenér Martin Brabec nevěděl, zda bude mít k dispozici alespoň osm fotbalistů. Už v přípravném období a poté i v rozehrané soutěži se většina hráčů z různých důvodů neustále omlouvala i z jediné tréninkové hodiny týdně. Výsledky zápasů se od toho samozřejmě odrazily. V deseti zápasech Fenix vstřelil pouze šest gólů a jediný bod měl daleko ke spokojenosti.

„Pokud se na této úrovni netrénuje, a to si hráči vymodlili vzhledem k velkému fotbalu a jiným zájmům místo dvou tréninků týdně jen jeden, je jen otázkou času a štěstí, kdy se ocitnete na chvostu. A to se také stalo. Když už jednou řeknu, že chci hrát, tak předpokládám, že tomu věnuji volný čas a chci hrát co nejlépe,“ pojmenoval Vítek Šára hlavní příčinu nelichotivého umístění.

K tomu hned šestice dřívějších opor – Cífka, Novák, Drahorád, Stanislav, Němec, Skalický – ukončila v rozehrané soutěži z různých důvodů činnost. „Bez tréninku je během jedné sezony nedokáže nikdo nahradit. Pro všechny je samozřejmě prioritou velký fotbal, to bylo ale vždycky. Nechci nikomu sahat do svědomí,“ uvedl na adresu hráčů Vítek Šára.

Se špatnými výkony a výsledky souvisí finance potřebné k zajištění náročné celostátní soutěže. „Špatně se vysvětluje lidem, kteří do sálovky vložili vlastní prostředky, proč jsou výsledky takové, jaké jsou,“ pokrčil rameny Vítek Šára a dodal: „Přestalo mě bavit shánět peníze na chod oddílu pro lidi, které to baví pouze, když se jim zrovna chce. Každou středu, kdy byl trénink, jsem trnul hrůzou, kolik hráčů se zase na něco vymluví, že nemůže. Pak nejít do předem na sezonu zaplacené haly, to je mi upřímně líto. Poslední místo v tabulce je toho odrazem.“

Vítek Šára předpokládá, že záloha složená na svazu sálového fotbalu vystačí na pokrytí pokut za neodehraná utkání a hrubé narušení soutěže. „Kalendářní rok 2008 a ukončenou nedohranou sezonu jsme již všem sponzorům řádně vyúčtovali, žádné jiné peníze ani prostředky na další činnost jsme přislíbené neměli. Chtěl bych touto cestou upřímně poděkovat všem, které Fenix kdy jen trochu zajímal, ať už to byli sponzoři, hráči, příznivci či přátelé. Ukončil jsem činnost s čistým svědomím vůči všem,“ udělal Vítek Šára tečku za dvanáctiletou historií klubu.



Fenix Neratovice

Založen: 1996
Klubové barvy: modrá a bílá
Největší úspěchy: 07/08: 7. místo v poháru UEFS, čtvrtfinále celostátní ligy; 06/07: 1. místo v Národním finále Českého poháru; 04/05: 3. místo v Národním finále Českého poháru; 00/01: 6. místo v celostátní lize.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.